Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Monday, July 22, 2013

Limbaje

Este deranjant si ingrijorator ca, pina azi, dupa mult trimbitata "revolutie informationala", nu exista macar un singur limbaj de programare sau soft care sa fie, nu doar formal dar si conceptual apropiat de limbajul matematic. Iata, desi Mathematica este utilizat pe scara larga de catre cei care fac stiinta, fiind probabil cel mai utilizat software de calcul stiintific in mediile universitare, chiar si acesta e inca departe de limbajul matematic.
Din cite imi pot da seama, informatica are deja pretentii exorbitante in materie de limbaje si tinde sa "transforme revolutionar" limbajul matematic. Atit de revolutionar, incit s-a trecut azi la un soi de inginerie a limbajelor, pentru care turnul din Babel nu e decit o palida metafora. Si cred ca i-am spus inca prea frumos numind-o inginerie: de fapt ar fi mai nimerit sa lamurim ca vorbim de un soi de lacatuserie a limbajelor.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home