Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Wednesday, October 02, 2013

Noi directive

"Respingem terorismul religios in mod solemn: folosirea numelui lui Dumnezeu pentru a ucide este o blasfemie. Terorismul religios neaga prin natura sa religia insasi."
Si de cind a intrat in vigoare noua directiva? De ieri sau de-alaltaieri? Cred ca ar trebui definit mai intii ce inseamna terorism religios, fiindca probabil ca razboiul nu e terorism (religios). E terorism cind sint omoriti fara discriminare civili, copii sau batrini. Insa atunci, din perspectiva moderna, terorism a fost si cind au fost aruncate bombele atomice la Hiroshima si Nagasaki. Sau: poate fi asimilat oare comunismul cu terorismul de tip religios? Caci prin comunism au fost terorizate clase intregi de oameni, generatii chiar. Probabil ca asta nu s-a intimplat, in general, in numele unui dumnezeu, dar crezuri sint si idealurile comuniste si ele seamana enorm cu religia: comunismul a practicat si practica pe scara larga spalarea creierelor, indoctrinarea. Terorismul e rau in sine: dar egalitarismul?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home