Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Sunday, May 06, 2012

Despre familie, credinte si intimplari

Desi credinta in sine este multifatetata, multi oameni vorbesc de un unic Dumnezeu: in lume avem totusi mai multe mari religii. Si e bine ca e asa. Ca si in cazul partidului unic intr-o tara, o singura religie mondiala ar aduce probabil prapadul.

Credinta e buna daca are radacini adinci si solide, daca e sanatoasa, daca nu sfideaza rationalismul, adica daca e fondata. Iar radacinile adinci si solide nu sint neparat radacinile foarte vechi. Credinta nu e neaparat buna daca stimuleaza cu emfaza doar ceea ce e vechi, doar ceea ce pare "verificat" de catre traditie. Iar cultivat nu mai e cel atent doar la natura umana, caci pe lumea asta nu sint doar oameni.

Familia nu e un fenomen social oarecare dar are parti bune si rele, ca oricare fenomen, lucru, idee sau instrument. Familia e buna daca poate creste copii la stadiul de maturi responsabili si educati, daca e sprijin membrilor sai. Familia e rea daca tine impreuna, in virtutea traditiilor sau credintei, cu forta, oameni care-si fac rau unii altora.

Intr-o singura intimplare din lume poti vedea uneori binele si raul ingemanate parca pina la identificare: totusi, una dintre credintele noastre cele mai profunde este aceea ca binele si raul nu pot fi niciodata una. Merita sa privim cu atentie la intimplarile din lume si-apoi sa meditam, iata una dintre ele.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home