Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Monday, June 25, 2012

Despre o eroare comuna a celor de dreapta

Mi se pare o greseala insistenta pe unificarea dreptei din Romania intr-o singura miscare politica. E drept ca dezbinarea dreptei nu ar fi de nici un folos politic intr-o Romanie moderna, insa cred ca ar trebui sa existe cel putin doua astfel de miscari de dreapta independente: adica sa avem cel putin doua partide politice de dreapta independente, tocmai pentru a oferi electoratului posibilitatea de a taxa pe cel care a gresit la guvernare. Daca electoratul ar avea o oferta de dreapta suplimentara, n-ar mai fi tentat sau si mai rau, obligat sa voteze stinga comunistoida.

Noi, cei cu simpatii de dreapta stim ca stinga din Romania este mostenitoarea directa a comunismului si ca este, practic irecuperabila. Si e bine ca ne e confirmata cu subiect si predicat de catre un reprezentant al stingii comuniste din Romania. Cum am spus de atitea ori, stinga politica din Romania este cancerizata de comunism si chiar nu mai e posibila insanatosirea ei. Este, de aceea, necesara initiativa mai multor partide de dreapta pentru a face plauzibila si posibila renuntarea la orice orientare de stinga dar si pentru a salva totodata sistemul pluripartit. In Romania ultimelor decenii, toate orientarile de stinga au esuat lamentabil in variante autoritariste sau semiautoritariste de tip comunist.
In lume, aproape toate tarile democratice cu economii foarte competitive au sisteme politice dominate de partide de dreapta (vezi Japonia, Statele Unite, etc ) -- tema asta e de mai multi ani in atentia unui filozof remarcabil de la noi, e vorba de Catalin Avramescu. Azi, fara un proces al comunismului, noi romanii mai putem aspira la un viitor democratic doar daca vom fi in stare sa desfiintam prin vot orice fel de orientare de stinga populist-comunistoida.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home