Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Wednesday, May 25, 2016

Despre Biserica

Spune Voinescu:
Nu trebuie slujit nici poporul, nici Cezarul – ei se slujesc unul pe celalalt. Trebuie slujit Dumnezeu si atit! Oricum, e atit de mult...
Dimpotriva, cred ca asta-i calea sigura catre extremismul religios. Acesta este mecanismul exact prin care are loc radicalizarea islamistilor si motivul pentru care spalarea pe creier functioneaza atit de bine. Consacrarea religiei a venit din contra, tocmai prin functia sa sociala dominanta, idealul cel mai inalt al unui om fiind acela de a-si sluji semenii. Dar oare nu suna asta din cale-afara de idealist? Si totusi, avem exemple elocvente inclusiv din afara bisericii: iata, fara a fi politician, prin ceea ce a facut, nu clampanind panglici patriotice, un om ca Einstein si-a slujit cu devotament semenii -- nu doar pe germani sau elvetieni, ci si pe americani dar si pe romani, africani si asiatici deopotriva --, fiindca intreaga umanitate se foloseste si se va folosi in viitor de marile sale descoperiri.

Vezi articolul lui S. Voinescu, De ce biserica ar trebui sa fie fericita ca scade in sondaje (pentru partea intii a articolului, click aici).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home