Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Friday, June 04, 2010

Intr-un forum, sub un articol de-al lui Cartarescu cineva propunea ca solutie la toate relele de-acum sa ne inarmam la propriu. E incredibil ce le poate trece unora prin cap atunci cind incep sa o duca prost.

Indemnul meu este urmatorul. Priveste mai intii atent la ceea ce se intimpla de citiva ani in forumuri: inca mai crezi ca sintem oameni bine scoliti? Aminteste-ti apoi si ca pierduta e pentru totdeauna reputatia romanului de om blajin: pentru becalizati, blajin inseamna astazi fraier. Dar ce spun eu: mai nou, prin partile astea, cinstit sau responsabil inseamna fraier. Rezum: sintem barbarii Europei, armele ne mai lipsesc acum. Sintem printre ultimii primitivi: preferam biserica in locul scolii.
Sintem slugi nu pentru ca n-avem arme cu glont, ci pentru ca n-avem arma cu care sa luptam impotriva prostiei si ignorantei, adica fiindca n-avem scoala. Niciodata, dar absolut niciodata nu am avut o scoala autentica: scoala autentica nu este aceea care da doar ingineri, avocati, economisti, artisti, ci aceea care alcatuieste oameni responsabili, activi, intreprinzatori si temerari. Clasa noastra politica infecta este rezultatul scolii noastre de ieri si de azi, o scoala care a ruinat de fapt o tara. Cit timp vom ascunde acest adevar nu avem nici o sansa sa ne revenim. Absolut toate celelalte solutii tin mai degraba de misticismul care ne caracterizeaza fibra bolnava.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home