Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Wednesday, June 27, 2012

Ponta si neocomunistii sai ataca

Corneliu Dan Berari a folosit termenul de lovitura de stat parlamentara (vezi articolul sau de pe contributors.ro). Cred ca termenul este unul potrivit. De fapt, vorbim de o lovitura de stat consecutiva celei din 2007 prin care a fost suspendat presedintele. Asadar, lucrurile se repeta. Si se repeta fiindca n-am rezolvat problema: fiindca inca nici azi nu avem mecanismul prin care sa ferim democratia de arbitrarul politicianist. Iar stinga politica din Romania este cel mai nereformat segment al societatii, incit, putem spune fara teama de a gresi ca vorbim de mostenitorii directi ai comunismului.
Argumentul e simplu.
Primul ministru ignora cu buna stiinta faptul ca presedintele Romaniei e ales si ca acesta reprezinta direct cel putin 5 milioane de romani. Primul ministru ma ignora pe mine, va ignora pe d-voastra si inca vreo cinci milioane. Cit despre autoritatea presedintelui, ea se bazeaza pe vot, nu pe sondaje. Asadar, cind primul ministru numit dar fara mandat direct din partea alegatorilor vorbeste batjocoritor despre presedintele ales al Romaniei, el de fapt ni se adreseaza batjocoritor noua.

In toti anii astia n-am avut in nici un moment in fata pe marele Titulescu, ci mai degraba pe micul Iliescu, adica pe Victor Ponta.
Iata ce ne spune d-nul Victor Ponta, incercind sa ne paseze problemele sale:
"Pot sa constat doar ca se implinesc opt ani de cand noi ca tara am fost tot timpul divizati, tot timpul pusi sa ne luptam intre noi, categorii sociale, Guvernul cu Opozitia, sindicate cu patronate. Traim intr-o tara in care de opt ani ceea ce vedem la TV si ceea ce se intampla cu adevarat in spatele televizorului sunt lucruri total diferite".

Divizati sint politicienii, nu tara. Politicienii au problemele astea, nu publicul larg. Si e bine ca politicienii sint divizati, fiindca se controleaza unii pe altii: in democratie chiar asa stau lucrurile, politicienii trebuie sa se urmareasca si sa se controleze unii pe altii. L-am votat pe Basescu, printre altele si pentru a semnala un furt intelectual evident: asadar, nu l-am votat pe presedinte ca sa intoarca privirea. Daca primul ministru e hot, vreau sa se ia masuri inainte de a fura Hidroelectrica prin interpusi. In orice caz, ultimul lucru pe care mi l-as dori ar fi ca politicienii sa fie uniti in cuget si simtiri -- caci m-am invatat deja ca la noi, atunci cind politicienii stau linistiti, se fura in liniste.

Primul ministru dovedit hot ne mai spune:
"Si atunci sunt cu atat mai convins ca datoria mea fata de milioanele de oameni care au avut incredere in cei care ne-au votat si care au stat acasa sau se uita la televizor si se gandesc la viitorul lor este sa arat un drum care este cu totul altfel fata de ceea ce a fost in acesti opt ani, sa inchidem ranile deschise in aceasta perioada, nu sa creez altele si sa demonstrez ca datoria noastra este sa-i unim pe romani in lucruri bune, nu sa-i atatam si sa-i speriem si sa-i controlam prin frica".

Oamenii nu l-au votat inca pe Ponta, au votat niste primari si consilieri, ce-i drept, cam rosii. Insa nu, categoric nu: NU noua ne e frica de presedintele Basescu ci politicienilor care fura, politicienilor organizati in clanuri, politicienilor pusi pe jaf. NU pe noi ne asculta DNA-ul (e vorba de ascultarea telefoanelor), ci pe politicienii corupti. Noua ar trebui sa ne fie mai degraba frica de neocomunistii vopsiti in democrati, de majoritatea USL care preia puterea prin tertipuri (vezi cumpararea parlamentarilor om cu om), prin ideologizarea iresponsabila a canalelor media.

P.S. Am vazut, intre timp, ca pe site-ul Deutsche Welle se reia termenul de lovitura de stat parlamentara.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home