Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Saturday, July 14, 2012

Despre puterea justitiei

Eu cred ca politicul ne-a explodat in fata, nu problemele de care ne preocupam in mod obisnuit. Sursa dezordinii de acum din societatea noastra este politica degenerata, iar cei care o propaga sint politrucii. Caci politrucii provoaca in zilele astea explozii controlate, asa cum pungasii arunca in aer seifuri de banca pentru a fura bani. In zilele astea, politrucii incalca sistematic regulile democratice: neavind legitimitate ei nu folosesc cheile, ci, intocmai ca si hotii, forteaza lacatele pentru a prelua puterea politica. Un om cinstit nu forteaza lacatele.
Convingerea mea este ca politicienii care forteaza in zilele astea legea pot fi realmente judecati: caci vinovati pentru dezastrul politic provocat in ultima luna nu sint paznicii democratiei (i.e. jurnalistii) care relateaza onest ceea ce se intimpla, ci politicienii care incalca sistematic legea sau regulile. Uzurparea este, ca si jaful, un termen juridic consacrat, iar actiunea corespunzatoare e condamnabila. Daca justitia romaneasca este suficient de puternica, atunci ea trebuie sa fie in stare nu doar sa se apere pe sine, dar trebuie sa fie in stare sa apere ordinea de drept (i.e. statul).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home