Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Sunday, September 30, 2007

o mica revelatie

Nu stiam ca lui Emilian Isaila de la Evenimentul Zilei ii place alergarea. De fapt, s-a apucat de alergare de vreo cinci luni de zile, si, lucru remarcabil, astazi a participat la maratonul de la Budapesta pe care l-a si terminat.
Ma bucur sa vad ca sint si altii care alearga sau descopera alergarea.

Alerg de ani de zile singur si ma tot minunez ca romanii sint inca departe de genul asta de cultura. Am realizat de multe ori ca, daca un om nu poate face stiinta, singura modalitate de a imbratisa o cultura fundata pe onestitate, nu pe religie sau pe o alta ideologie, ar fi sa practice de placere un sport, dar mai ales alergarea. Asa afla despre limitele sale de muritor, despre faptul ca nu poate "pacali" traseul, aici neexistind scurtaturi ca in lumea ideilor... Asa invata sa suporte durerile, insatisfactiile,... Invata sa lupte, invata sa-si controleze corpul dar si frustrarile. Asa afla ca, in mod paradoxal, dupa o alergare mintea lui e mai clara si ca viata chiar merita traita.

P.S. Am promis ca nu mai postez la Ev. Zilei fiindca nu sint permise link-urile in comentarii. Astazi am postat doar pe blog-ul lui Emilian pentru a-l felicita.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home