Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Sunday, August 26, 2012

Dependenta, amagiri, neintelegeri

Cititi si frecati-va la ochi. Iata ce scrie Tatiana Niculescu Bran in articolul Tot inainte de pe contributors.ro:
“Ca sa redevina insa o tanara speranta a progresismului din Estul Europei, primul ministru ar trebui sa se lepede de pozitiile extremist-nationaliste si anti-americane si de interesele partenerilor Voiculescu si Antonescu. Ar fi o actiune temerara si riscanta insa, in contextul intoarcerii in functie a presedintelui Basescu. Premierul este, asadar, condamnat pe termen lung la duplicitate, limbaj dublu si balacire in ape tulburi, penduland intre “Che”, Obama si Mihai Gadea.”

Nu-mi vine sa cred cind, dupa tot ceea ce a facut Victor Ponta, citesc fraze dintr-astea filigranate.

1. Nu cred ca in Romania sau Europa socialismul mai e dezirabil.
2. Regret ca ipoteza este una transanta, dar cred ca doar mintea ideologica mai poate spera ca socialismul ramine dezirabil.

Intii ca socialismul este impenitent oriunde in lume, chiar si in tarile unde n-a existat comunism — socialistii din acele tari n-au invatat aproape nimic din tragedia popoarelor tarate grav de comunism. Daca socialistii ar fi invatat ceva, nu ar fi ingaduit si cu atit mai putin si-ar fi incurajat popoarele sa traiasca pe datorie. Daca socialismul ar mai fi insemnat azi ceva, atunci si-ar fi asumat onest si fara rezerve marile erori. Dupa cum se poate vedea, nu a fost, nu e si nici nu va fi cazul.

3. Victor Ponta este un politician terminat, nu doar in Europa, dar chiar si in Romania — va fi cu atit mai rau pentru noi daca omul asta de nimic va continua sa conduca.
4. Crin Antonescu este un politician terminat, nu doar in Europa, dar chiar si in Romania — va fi cu atit mai rau pentru noi daca omul asta de nimic va continua sa conduca.
5. Dan Voiculescu este un politician terminat, nu doar in Europa, dar chiar si in Romania — va fi cu atit mai rau pentru noi daca omul asta de nimic va continua sa conduca.
6. Dan Sova este un politician terminat, nu doar in Europa, dar chiar si in Romania — va fi cu atit mai rau pentru noi daca omul asta de nimic va continua sa conduca.
7. Adrian Nastase este un politician terminat, nu doar in Europa, dar chiar si in Romania — va fi cu atit mai rau pentru noi daca omul asta de nimic va continua sa conduca.

Politic, oamenii acestia sint morti: chiar nu inteleg cum de se mai vorbeste despre ei ca si cind ar fi vii. Ca om politic, Hitler nu a murit in 1945, ci cu multi ani inainte, cind a preluat Germania printr-o lovitura de stat.
Asa incit, iertati-ma, dar Victor Ponta nu mai are ce “sa redevina”: nici Crin Antonescu, nici Dan Voiculescu, nici Dan Sova, nici Adrian Nastase.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home