Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Sunday, April 19, 2009

Romanul e artist, poet si ortodox

Credinta e, in cea mai mare parte, spalare pe creier. Ma bucur insa ca dupa atita istorie ratata a venit o vreme in care elitele noastre nu mai au intelegerea celor din vest pentru conservatorismul lor obtuz: la rindu-mi sint conservator, dar nu privitor la credinta care, imi pare si astazi ceva cu totul insultator pentru omul modern. Un om care nu se intelege pe sine nu are cum iubi pe altii, iar un duhovnic este ca un chirurg care opereaza pe creier fara manusi si fara a se spala pe miini.
Doamna Buruiana a lasat un teatru oarecum onest pentru unul cu totul neonest: in ce ma priveste, as fi preferat s-o stiu actrita. Pentru unul ca mine e destul de stravezie punerea in scena anuala in care ni se zice ca Iisus tot invie iar toti ceilalti oameni continua sa moara striviti de simboluri, cutume, teama si ignoranta. Frica si nu iubirea ii caracterizeaza pe aceia care cred: asta-i tot.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home