Science is the best thing we can do. And I think it is better for men to seek order in a chaotic manner instead to study chaos in an orderly fashion.

Saturday, December 22, 2012

Zic unii ca prostia da si rezultate

"Pentru ca sistemul mafiot implementat pe vremea lui Nastase dadea si rezultate. Bine unse, lucrurile se miscau. Multe companii si multi antreprenori locali dispusi sa intre în sistem vor prospera. Se vor crea averi, se vor realiza proiecte, chiar si pe bani europeni. As pune pariu ca guvernarea PSD va absorbi mult mai bine fondurile europene. Vor prefera 10% din zece miliarde la incasare decat 50% dintr-un miliard la semnare, cum au incercat în zadar predecesorii lor mult mai putin inteligenti cand vine vorba de furat." vezi articolul ...Dar multi, al lui Cosmin Alexandru.
Nu-mi vine sa cred ca citesc asa ceva pe platforma Revistei 22. Asta e din gindirea ideologica pura a lui Voiculescu sau Gadea, si e tipica pentru cei care urmaresc cu nesat stirile de la Antena 3. Iar asta este exact motivul pentru care oamenii simpli la minte au votat USL-ul cu mari sperante, dupa care, crezindu-se mari crestini, s-au dus la fel de deschisi la cheful de Craciun: amintirea lor mecanica le spune doar ca pe vremea lui Nastase era mai bine, ca "sistemul lui Nastase dadea si rezultate". Fireste ca, pentru astfel de oameni Ceausescu a fost bun fiindca le-a dat locuri de munca, le-a dat degeaba case, a facut metroul iar invatamintul era gratuit. In orice caz, sa introduci senin in categoria celor inteligenti pe oamenii care fura mai eficient e o treaba tipic romaneasca. Crestinismul de vitrina al romanilor este unic in lume si merita sa primeasca inca o data, in plina figura, patina metalica nationalista: sintem natia buricelor pamintului. De 22 de ani avem democratie originala si crestinism original. Nu-mi dau seama ce anume nu avem inca original. As spune ca doar intelectualii autentici de la noi inca nu-s originali: ei vor sa faca aici sa functioneze ceea ce a functionat bine si la altii. Patapievici si Plesu s-au inselat: au crezut ca crestinismul poate salva Romania. Ei bine, se vede bine ca romanul nu are nici un chef sa fie salvat. Romanii le vor arata ei, altora, deocamdata doar europenilor, cum e cu crestinismul si cu democratia. Vor vedea ei, europenii, cum este sa pui cu drag in fruntea tarii un plagiator care stie sa unga societatea in asa fel incit hotia la drumul mare sa obtina cele mai multe voturi. Crestinismul nostru este cel care arata adevarata putere a iubirii in lume: doar noi stim sa-i iubim curat pe hoti si pe criminali. Romanii i-au iubit cu adevarat pe tortionarii lor, pe comunisti. De aceea s-au suparat cu totii cind presedintele a condamnat comunismul. Romanii ii iubesc din tot sufletul lor de crestini originali pe cei care corup minorii si tinerii, dar mai ales pe cei care stiu sa fenteze legea.
Fiindca romanii se pricep cel mai bine la oameni. Romanii n-au nevoie sa citeasca, ci doar sa priveasca la televizor: ei cred -- ca de-aia sint credinciosi -- ca daca privesc fetele celor care le vorbesc, vor sti cine spune adevarul si cine minte. Romanii au inteles ca securistul Dan Voiculescu le spune adevarul. Romanul a inteles intr-o fractiune de timp istoric ceea ce nimeni n-a reusit sa inteleaga: comunismul a fost bun, capitalismul e rau iar Europa si America sint pe duca.
Ceea ce nu inteleg eu este de ce naiba ne mai milogim noi la europeni sau americani: ar trebui sa inchidem din nou granitele, sa-i asteptam sa vina sa ne roage sa le dam din lumina noastra, si lor, de-o savarina.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home